Bessemerloppet 2019 - vi tackar för oss!


Resultat från loppet, här...

Tävlingsledningen tackar åkare, publik, samarbetspartners och funktionärer för en strålande insats - tillsammans skapade vi en toppendag i Högbo i år igen! Vi önskar också lycka till med sista rycket innan Vasaloppet. Nästa år kör vi helgen 15-16 februari - som vanligt två veckor före....

Seedning för Vasaloppet brukar presenteras tisdag eftermiddag på Vasaloppets hemsida.

Nästa evenemeng är vårt rullskidlopp Bessmerrullen, se kort info nedan, tävlingsdatum kommer inom kort.


Kort om Bessemerloppet
Bessemerloppet är ett långlopp i klassisk stil och genomförs i Högbo Sandviken. Loppet är seedningsgrundande för både Vasaloppet och Tjejvasan och är välkänt och populärt bland både motionärer och elit. Eftersom det alltid körs två veckor före Vasaloppet så är Bessemerloppet en perfekt genomkörare för dig som ska åka de 9 milen!

När? helgen 15-16 februari 2020, Start 11.00
Var? Högbo Bruk, Sandviken. 
Hur? Längskidlopp i klassisk stil
Distans: 52 och 17,3 km, tävlings- och motionsklasser, senior och junior
 
Kolla in filmen från Bessemerloppet

Bessemerloppet blir miljövänligare. 
Bessemerloppet följer nu Vasaloppets exempel att införa skräpzoner. Vi har under tidigare år städat efter oss ute i spåret men det är svårt och tidsödande att få fatt på minsta gel-kapsyl. Därför tar vi nu steget och inför skräpzoner. Skräpzoner blir i anslutning till dricka kontrollerna och på några ställen efter spåret där vi sett (av skräpmängden att döma) att det är lämpligt att inta sin energi. Tre sätt finns det alltså att bli av med skräp: i soptunnorna vid vätske-kontrollerna, i de markerade skräpzonerna och där du som deltagare vet att en ledare eller anhörig plockar upp det du slänger.

Vi räknar med ni, våra duktiga åkare, ställer upp på detta! 

Nytt för Bessemerloppet 2019 är att loppet kommer att ingå i långloppscupen Skistart.com SKI Challenge. Skistart.com SKI Challenge har funnits i några år och består av fem långlopp, cupen avslutas med Bessemerloppet som finaltävling. Kul och roligt tycker vi som jobbar med Bessemerloppet, vi är övertygade att detta kommer att märkas på ett positivt sätt för Bessemerloppsåkarna. Läs vidare här...   

Bessemerloppet jobbar även i år tillsammans med Swix när det gäller vallatips och vallning inför loppet. Bessemerloppet erbjuder vallning av fäste på morgonen före loppet. För glidvallning hänvisar vi till någon av våra samarbetspartners.                                          Mer om vallning och vallatips... 

Både Bessemerloppet och Bessemerrullen är seedningsgrundande för Vasaloppet. Bessemerrullen tillsammans med endast ett fåtal andra svenska rullskidslopp. Vi hoppas att många nya och gamla Bessemeråkare tar chansen i våra långlopp! 

Bessemerrullen 2019


Kort om Bessemerrullen
Huvudloppet går längs en envarvsbana om 52 km med start och mål i det vackra Högbo Bruk, bansträckningen är mestadels längs cykelbanor och glest trafikerade landsvägar.
Ungdomarna tävlar på en bana helt skild från annan trafik. Vi strävar efter bra blandning av motionärer och elit, ung och gammal - rekordet hittills är yngste deltagare 10 år och äldste 76 detta hoppas att vi kunna slå!

När? September 2019, Start 52 o 26 km kl 10.00, 6 km ca 10.20
Var? Högbo Bruk, Sandviken. 
Hur? Rullskidlopp i klassisk stil, gummihjul ("2:or")
Distans: 52 och 26 km, tävlings- och motionsklasser, senior och junior
              6 km ungdom (på helt bilfri bana)


Kolla in filmerna från  Bessemerrullen 2017 och Bessemerrullen 2016

+Watt levererar sportdrycken till vätskekontrollerna under årets Bessemerrullen. +Watt finns stadigvarande till försäljning hos Ävertyrsservice vid spårcentralen i Högbo Bruk. Läs mer om +Watt här.
Gå med i vår facebook-grupp och diskutera och kommentera kommande lopp.